Olet vihdoin surffannut kauppaan ostamaan solmioneulan, jolla saat solmion pysymään paikoillaan. Peukku sille! Kysymys, jonka saamme usein: Mihin kohtaan laitan solmioneulani? Emme ole niin ihastuneita tyylisääntöihin, sillä totuus on harvoin yksiselitteinen, kun kyseessä on muoti. Mikäli tunnet itsesi tyytyväiseksi, olet oikealla tiellä. Mutta tietenkin voimme antaa myös pienen vinkin siitä, mitä mieltä tyylin tietoniekat ovat solmioneuloista.

1. Solmioneulan/solmiopitimen pituus

Anna solmion leveyden määrätä solmioneulan pituus. Mikäli olet valinnut kapean solmion, on n. 2,5-4 cm:n pituinen pidin sopiva. Todella lyhyet solmioneulat ovat alkaneet kasvattaa suosiotaan joissakin piireissä, kuten Massaranduba-solmioneulamme 2,2 cm:n pituudellaan.

Klassisen leveälle (8 cm) solmiolle suositellaan 3,5-5,5 cm:n pituista pidintä. Kuten sanottua, nämä ovat vain ohjeistuksia, mutta pidempää kuin 3/4 solmion leveydestä olevaa solmioneulaa emme suosittele, emmekä ehdottomasti sellaista, mikä yltää yli koko solmion leveyden.

2. Solmioneulan/solmiopitimen paikka

"Ei liian korkealle, eikä liian matalalle, vaan sopivaan kohtaan" -ajatus tuntuu olevan yleinen, kun on kyse solmioneulan paikasta solmiolla. Aha, ja mitäköhän tuo nyt sitten oikein tarkoittaa? Usein mainitaan "sääntö" kolmannen ja neljännen napin välisestä alueesta ja se on luultavasti varmin valinta solmioneulan paikaksi.

Mutta kuten sanottu, tulet törmäämään ihmisiin, joilla solmioneula on tuota ohjeistusta korkeammalla tai matalammalla, ja jotka silti näyttävät tyylikkäiltä ja hyvinpukeutuneilta. Mieti mistä itse pidät ja luota siihen. Olethan oman tyylisi herra, olethan?

Mihin kohtaan solmioneula?

3. Älä unohda paitaa

Solmioneulan päätarkoitus on tietenkin pitää vaarin solmio poissa keittolautaselta, joten huolehdi siitä, että solmioneula on kiinni SEKÄ solmiossa ETTÄ paidassa! Tämän säännön takana myös Tieroom seisoo sataprosenttisesti.

Tutustu Tieroomin solmioneula- ja solmiopidinvalikoimaan!